agrinio365.gr
ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πτώσεις δέντρων από το μπουρίνι στην Αττική- Δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική

Κοινοποίηση

Το μπουρίνι που χτύπησε τα ξημερώματα της Κυριακής πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσε δεκάδες προβλήματα. Στην Αττική περισσότερα από 40 δέντρα έπεσαν σε περιοχές της Φιλοθέης και του Ψυχικού με αρκετούς δρόμους να είναι κλειστοί καθώς στα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής και των δήμων. Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν επίσης προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα, Πειραιά και Λαύριο. Για τις καταστροφές που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία μίλησε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός προειδοποιώντας ότι το καιρικό φαινομενο είναι σε εξέλιξη και ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει να περνάει κοντά από δέντρα.

«Πέταξε» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Φιλοθέη

Όπως ανέφερε ο Κώστας Στάμου που βρέθηκε στις περιοχές των Βορείων Προαστίων υπάρχουν δεκάδες κλήσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες λόγω της διακοπής του ρεύματος ή για άντληση υδάτων. Οι ισχυροί άνεμοι έπληξαν στην Αττική περιοχές όπως Φιλοθέη, Ψυχικό, Πεύκη, Λυκόβρυση και Μαρούσι με αποτέλεσμα τα πεσμένα δέντρα να έχουν προκαλέσει αρκετές ζημιές και σε μάντρες σπιτιών. Κάδοι έχουν παρασυρθεί στη μέση των δρόμων από την καταιγίδα που θύμισε ανεμοστρόβιλο. Στην Φιλοθέη μάλιστα ο άνεμος παρέσυρε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία ενώ από την δύναμη του αέρα έσπασαν κολώνες της ΔΕΗ και δέντρα που προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε η Αττική

Κάνοντας λόγο για ένα δυναμικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε ότι «από το ότι αυτή της μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαμε όσον αφορά τις ριπές του ανέμου η Αττική φαίνεται ότι έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα με σύνολο 115 κλήσεις μέχρι τις 06:30 το πρωί περίπου είχαμε σε όλη την Αθήνα, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα βόρεια προάστια.

«Έχουμε 115 κλήσεις, 95 κοπές δέντρων μέχρι στιγμής και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων, που σημαίνει ότι σε σύνολο 337 κλήσεων πανελλαδικά έχουμε πανελλαδικά 337 περιστατικά» ανέφερε ο κ. Αρτοποιός επισημαίνοντας ότι η Δυτική Ελλάδα έχει δεχθεί πλήγματα από αυτή την κακοκαιρία που είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Καταπλακώθηκαν οχήματα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους δέντρα έπεσαν και καταπλάκωσαν δύο οχήματα σε προάυλιο χώρο σχολείου ενώ αρκετές κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική και για άλλες πτώσεις δέντρων σε αρκετές περιοχές της πόλης. Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, της Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις σε δύο οχήματα προκλήθηκαν ζημιές. Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και απομάκρυναν σε δυο περιπτώσεις αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά στην Πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στην Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Προβλήματα στην Δυτική Ελλάδα

Στην Δυτική Ελλάδα περισσότερες από 80 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία από το βράδυ χθες Σάββατο ως σήμερα το πρωί στην περιφέρεια λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν η εκδήλωση ισχυρών ανέμων, καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων. Κατά τους αριθμούς της πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις. Κατά την ίδια πηγή, πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από το βράδυ χθες Σάββατο.

Από την κακοκαιρία έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Πατρών–Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής Μετόχι της Αιγιάλειας, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών, κατόπιν βροχόπτωσης.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου–Δερβενίου–Μαμουσιάς, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών και πετρών εξ αιτίας της βροχόπτωσης, ενώ με δυσχέρεια διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων ανάμεσα στις κοινότητες Δάφνες και Παρασκευή του Δήμου Αιγιαλείας, λόγω κατολίσθησης.

Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

337 κλήσεις έλαβε σε όλη την χώρα το Κέντρο Επιχειρήσεων

Συνολικά 337 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

• Στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.

• Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.

• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων

• Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

• Στην Περιφέρεια Ηπείρου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα Φωτιστικά υψηλής τεχνολογίας στον Αγ. Ιωάννη Ρηγανά

Ν. Παππάς: Η πολιτική της ΝΔ υπολείπεται των αναγκών

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου για τον ημιτελικό του Παναιτωλικού με τον ΑΡΗ