agrinio365.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η ακρίβεια στον πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης

Κοινοποίηση

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο δεσπόζει στο πολιτικό προσκήνιο. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις για το θέμα του γάμου των ομοφύλων, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει στην ΕΡΤ πως «υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην εκκλησία διαχρονικά, αλλά στο τέλος της ημέρας θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες που μας ψήφισαν». Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου θα βρεθεί – κατά δήλωση του Πρωθυπουργού – η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ το θέμα θα απασχολήσει και τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Τρίτη, στον απόηχο της πρότασης του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα.

Μαρινάκης για ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια: Θα είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά

«Οι κυβερνησεις εχουν την πρωτοβουλία μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε και εμείς (…) Θα ακούσουμε και θα συνεχίσουμε να ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας και της κοινωνίας αλλά στο τέλος της ημέρας θα είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σε αυτά που έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά. (…) Αλοίμονο ένα τέτοιο θέμα δίχασε την κοινωνία (…) Εμείς θέλουμε και η συζήτηση αυτή να αναδείξει επιχειρήματα, να ακουστούν και οι αντίθετες απόψεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

«Είναι αυτονόητο στα θέματα των δικαιωμάτων, είτε προκειται για ομόφυλα είτε για ετερόφυλα ζευγάρια να έχουν τα ίδια δικαιώματα» τόνισε στην ίδια εκπομπή ο Τρύφων Αλεξιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η ΝΔ καταψήφισε και τον πολίτικο γάμο, πολύ μεγάλη σφοδρότητα εκείνες τις ημέρες αλλά και σε ό,τι αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης, 19 βουλευτές το είχαν ψηφίσει. Αυτό για να είμαστε ακριβείς και αντικειμενικοί» ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιλένα Αποστολάκη.

Πολιτική αντιπαράθεση για την ακρίβεια – Μαρινάκης: «Είναι εισαγόμενη» – Αλεξιάδης: «Αποτυχία της κυβέρνησης»

Την ίδια ώρα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξακολουθεί να αποτελεί το θέμα της ακρίβειας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη και όχι ακρίβεια Μητσοτάκη

«Όταν έχεις ένα δυναμικό φαινόμενο, οφείλεις να έχεις και μια δυναμική αντιμετώπιση. Δηλαδή με λίγα λόγια εάν χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις εξετάζονται, αξιολογούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και εφαρμόζονται» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν τα κατάφερε στο θέμα της ακρίβειας η κυβέρνηση. Υπάρχει μια απαρίθμηση μέτρα – μέτρα – μέτρα, η ακτίβεια όμως είναι εδώ» υπογράμμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Για αποτυχία της κυβέρνησης στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας κάνει λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η Κυβέρνηση στο ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους ζωής έχει αποτύχει. Χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, που στόχο θα έχει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με ένα κράτος που θα παρεμβαίνει στην αγορά όποτε χρειάζεται, θα έχει ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και θα μπορεί να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια» είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στο επίκεντρο οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ η προαναγγελία αγροτικών κινητοποιήσεων δημιούργησε άλλο ένα πεδίο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης

«Όλες οι προσπάθειες για να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας, φαίνεται πολύ απλά ότι έχει κομματικό πρόσημο. Φαίνεται ότι υπάρχουν κομματικές απαχρώσεις πίσω από όλα αυτά» είπε στο ERTNEWS, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Το θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών αλλά και το θέμα της ακρίβειας, αναμένεται να κυριαρχήσουν και στο επόμενο διάστημα.

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανευρωπαϊκή διάκριση της Ελλάδας για την ενίσχυση της Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Υπογραφή σύμβασης «Συντηρήσεις, αντικαταστάσεις στεγών, μονώσεων, αντικεραυνική προστασία και λοιπές εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αγρινίου»