agrinio365.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φλωρίδης κατά Φάμελλου για κράτος δικαίου: Βγάλατε έξω δολοφόνους και ληστές – «Πυρά» σε Ανδρουλάκη

Κοινοποίηση

Με την επίκληση παραδειγμάτων κατά την οποία η Ελλάδα διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στα ευρωπαϊκά όργανα και αναδεικνύεται στο επίπεδο των ζητημάτων δικαίου ηγετική δύναμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης , έδωσε απάντηση στο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Αδρουλάκη.

Μετά και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε και ο Σωκράτης Φάμελλος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ο Γιώργος Φλωρίδης , κάλεσε την αντιπολίτευση να είναι ιδιαίτερα προσεχτική, όταν αναφέρεται σε τέτοια θέματα αφού «οι χειρότερες επιδόσεις της χώρας ήταν την περίοδο 2016-2018» οπότε στην διακυβέρνηση της χώρας ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απεναντίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι σήμερα οι κορυφαίοι θεσμοί επιλέγουν την Ελλάδα να οδηγηθούν» και συγκεκριμένα ανάφερε πως στον κορυφαίο θεσμό για την προστασία του κράτους δικαίου – που είναι το Συμβούλιο Ευρώπης – εξελέγη ομοφώνως ένας προβεβλημένος στέλεχος της ΝΔ ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ταυτοχρόνως το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας επελέγη στην ηγεσία των Ανωτάτων Συμβουλίων μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ και ακόμη η Ελλάδα επελέγη για τη συγγραφή του κειμένου για τη φιλική προς τα παιδιά δικαιοσύνη. Προσέθεσε εξάλλου ότι η έκθεση της Επιτροπής κάνει λόγο για τη βελτίωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα και επικαλέστηκε επιπλέον τον Economist που τοποθετεί την Ελλάδα στις 20 καλύτερες δημοκρατίες του κόσμου.

Αναφορικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, περί «αυστηροποίησης των ποινών μόνο για τη μικρομεσαία εγκληματικότητα», ο υπουργός Δικαιοσύνης υπενθύμισε ότι ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 – λίγο πριν κλείσει η Βουλή για να γίνουν οι εκλογές, τις οποίες και έχασε – μετέτρεψε τα κακουργηματικά οικονομικά εγκλήματα σε πλημμελήματα, ενώ οι προβλέψεις του ήταν αυτές που διευκόλυναν ποινικούς και βαρυποινίτες να βγουν από τις φυλακές.

«Οι 1.800 ημέρες φυλάκισης έγιναν 360 και χαρίστηκαν έτσι δια μαγείας 100 μήνες. Την ημέρα των 25 ετών την πήγατε στα 8 χρόνια. Βγάλατε έξω δολοφόνους, ληστές, κλέφτες, 700 εμπόρους ναρκωτικών κι αυτά μόνο το 2017» είπε προς τα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κι εκεί που ο κόσμος περίμενε να σκίζει τα μνημόνια, τελικά έκλεισε τις τράπεζες και αμνηστεύτηκε το βαρύ έγκλημα» συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης και προκάλεσε τον κ. Φάμελλο να διευκρινίσει ενώπιον της Βουλής, εάν διαφωνεί με τη διάταξη σύμφωνα με την οποία οι βιαστές ανηλίκων όταν καταδικάζονται πρέπει να μείνουν παραπάνω στη φυλακή για να βρουν δικαίωση τα θύματα.

Απάντηση έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και στα όσα ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος ότι με το νέο νομοσχέδιο δεν προβλέπονται ποινές σε επιχειρήσεις για διαφθορά διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά. Απεναντίας, είπε πως για πρώτη φορά υπάρχει η πρόβλεψη για την αυτοτελή ποινική ευθύνη των εταιρειών καθώς και η δυνατότητα να κλείσει μια εταιρεία. Επίσης επικαλέστηκε τη ρύθμιση κατά την οποία η ποινή για τους πολιτικούς που δωροδοκούνται αυξάνει στα 4 εκατ. ευρώ από τις 100.000 ευρώ, που προβλέπει σήμερα ο Ποινικός Κώδικας.

«Πώς είναι δυνατόν να μας ζητάτε να αποσύρουμε διατάξεις που αυξάνουν τις ποινές στους πολιτικούς που δωροδοκούνται και επιβάλλουν ποινή στις εταιρείες που δωροδοκούν;» διερωτήθηκε τέλος ο Γιώργος Φλωρίδης.

Πήγη:www.cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Η θεατρική παράσταση «Στους δύο τρίτος… χωρεί!» στο Μεσολόγγι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (01.07.20242)

Δράση για ένα καθαρότερο περιβάλλον από μαθητές της Παλαμαϊκής Σχολής και Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας